بلوتوث چیست؟

"بلوتوث" ابزاری صنعتی برای اتصال از نوع بی سیم به شبکه های محلی و جهانی است. در واقع "بلوتوث" وسیله ای است که راهی برای ارتباط بین ابزارهای مختلف دیجیتالی پیدا می کند. برای نمونه کامپیوتر، تلفن همراه، لپ تاپ، چاپگرها، و دوربین های دیجیتالی می توانند با این وسیله و با امواج رادیویی کوتاه با یکدیگر ارتباط پیدا کنند.
نام "بلوتوث" از نام پادشاهی "وایکینگ" گرفته شده است که در قرن دهم میلادی می زیسته و دندانهایش به سبب علاقه اش به تمشک آبی همیشه آبی بوده است!
بلوتوث ابتدا برای تلفن همراه طراحی شده است. این وسیله "آی سی" نسبتا ارزانی است که روی نوک تلفن های همراه وصل می شود و می تواند امواج را از 10 سانتیمتری تا 100 متری تشخیص بدهد و دریافت کند. البته "بلوتوث" ها سه رده ی مختلف دارند که همگی توانایی تشخیص 10 س تا 100 متری را ندارند. با "بلوتوث" می توان فایل های مختلفی نظیر MP3 و JPG را منتقل کرد. همچنین با آن می توان GPS (سامانه موقعیت یاب جهانی) را دریافت کرد. به همین دلیل تعدادی از کارخانه های اتومبیل سازی پیشرفته ی دنیا، از آن استفاده کرده اند.. امروزه تمام شرکت های سازنده ی تلفن همراه از این ابزار استفاده می کنند. "بلوتوث" از استاندارد شبکه ی IEEE 802 استفاده می کند. "بلوتوث" در آغاز کار در نسخه هایی به بازار آمد که، مشکلات بسیاری داشت. برای نمونه در هنگام تکان خوردن دست، ارتباط قطع می شد و ابزارها نمی توانستند همدیگر را پیدا کنند. بس از آن، نسخه ی 1/2 آمد که با اضافه کردن AHI به آن، موج های مختلف از هم جدا شدند و از تداخل آن ها در سرعت های بالا و به هنگام حرکت جلوگیری شد.
نسخه 2 "بلوتوث" دارای مزیت EDR بود که توانایی انتقال اطلاعات با سرعت 2/1 مگابیت در ثانیه را داشت. این نسخه همچنین منبع تغذیه ی ضعیف تری را در طول یک دوره ی کاری لازم داشت و محدوده ی خطای آن بسیار کم شد.
نسخه ی بعدی "بلوتوث" به نام "لیسبن" (Lisbon) نیز کارآیی های جدیدی دارد که از جمله ی آن ها افزایش سرعت و امنیت انتقال اطلاعات است که باعث افزایش ارزش این ابزار برای کاربران می شود. در نمونه ی لیسبن، کلید رمزی وجود دارد که برای افزای امنیت حرکت می کند و بین پیوندهای مختلف سوییچ می کند. این کلید رمز شامل نام سخت افزار و کدهای آن است و قبل از انتقال به بازگشایی نیاز دارد.
انتظار می رود که در آینده ای نزدیک "بلوتوث" در موس و صفحه کلید هم استفاده شود و باعث کاهش مصرف الکتریسیته بین 3 تا 10 مرتبه در آن ها شود. با توجه به روند استفاده از "بلوتوث" در ابزارهای دیجیتال، انتظار استفاده ی آن در مکانیزه کردن وسایل خانگی و کنترل از راه دور آن ها، روز به روز افزایش می یابد.

0 Comment:

ارسال یک نظر

» لطف کنید و درباره‌ی یادداشت بنویسید. اگر مطلب چیز دیگری‌ست، می‌توانید از طریق فرم «تماس با من»، با من مکاتبه کنید. بالای وبلاگ پیدایش می‌کنید.
» نظرات حاوی مطالب توهین‌آمیز -حالا به هر کسی که می‌خواهد باشد- حذف خواهند شد.
» فارسی بنویسید و برای نمایش درست آدرس وبلاگ‌تان، "//:http" را فراموش نکنید.
» پاسخ کامنت‌تان را همین‌جا بینید.